FAQ

När kan jag använda patchen?
Se ruubi heat patches som en värmekudde, men som du kan ha med dig överallt. Användningsområdena är därför liknande en värmekudde där värmen kan hjälpa till att lindra vid led- eller muskelvärk. Vi ser att alternativen vid mensvärk idag är alldeles för få, framförallt alternativ som är naturliga och vill slå ett extra stort slag för att använda värmeplåstren vid just mensvärk, men du kan lika gärna använda dem vid värk i t.ex. rygg/nacke.

Hur snabbt blir patchen/värmeplåstret varmt?
Värmen börjar produceras direkt när plåstret kommer i kontakt med syre, observera dock att det tar ungefär en halvtimme innan temperaturen kommer upp i ca 40 grader.

Varför kan värme hjälpa till att lindra smärta?
När du upplever smärta så har studier visat att när det drabbade området värms upp med en värme på 40 grader så tar sig värmen in även under huden och förbättrar blodcirkulation vilket främjar kärlvidgning och avslappning av musklerna - vilket i sin tur kan hjälpa till att lindra smärtan

Hur uppstår värmen i värmeplåstret?
Tro det eller ej, men värmen skapas med hjälp av helt naturliga ingredienser. Järnpulver ihop med aktivt kol, lite salt, vatten och vermikulit finns inuti framförallt. Hjälten i det hela är järnet som skapar värme när det oxiderar vid kontakt med syret i luften. Den aktiva kolen skyndar på processen så värmen kommer snabbare och vermikuliten hjälper till att isolera och skydda så inte värmen försvinner för snabbt. Tack vare detta kan våra patches hålla sig varma i hela 8 timmar!

Varför blir patchen endast 40 grader?
Långvarig temperatur om 40 grader har i studier (t.ex. Nadler & Steiner m.fl. 2002) visat sig effektiv som smärtlindring. En högre temperatur (från 42 grader) som har direktkontakt med huden under en längre tid kan orsaka brännskador. Våra patches är därför utformade för att inte passera 42 grader i värme och håller en genomsnittstemperatur på 40 grader under 8 timmar. Trots detta så är det viktigt att komma ihåg att avlägsna patchen efter max 8 timmar. Känner du minsta antydan till brännande känsla är det också viktigt att du genast avlägsnar patchen.

Kan jag använda flera patches samtidigt?
Absolut, så länge de är placerade på olika platser på kroppen.

Hur länge kan jag använda en heat patch?
Ta av dig patchen efter 8 timmars användning. Notera också att du inte ska sätta på ett nytt värmeplåster på samma ställe inom 24 timmar.

Kan jag återanvända patchen?
Nej, varje patch kan användas en gång, var därför noga med att inte öppna förpackningen förrän precis innan du ska använda den.

Vad gör jag med patchen efter användning?
Patcherna kan slängas med de vanliga hushållssoporna efter användning.

Kan jag sova med ruubi heat patches?
Nej, de ska inte användas under sömn, detta för att det är viktigt att du kan känna om det skulle bli för varmt där du använder plåstret.

Jag är gravid/ammar, kan jag använda ruubi heat patches?
Då det inte finns studier gjorda med gravida och/eller ammande kvinnor så avråder vi användning av våra värmeplåster om du är gravid eller ammar.

Jag har diabetes, kan jag använda ruubi heat patches?
Har du diabetes så avråds du från att använda dessa värmeplåster.

Jag har endometrios, kan jag använda ruubi heat patches?
Endometrios är en obotlig sjukdom som behöver behandlas av läkare. Värme fungerar lugnande och kan vara skönt även vid endometrios, våra värmeplåster kan därför fungera som ett kompletterande hjälpmedel.